by Brainwave

Donderdag 9 maart staat alweer de volgende lezing van Brainwave gepland! Deze keer zal dr. Astrid Hooghiemstra, senior researcher aan het VUmc Alzheimer Centre, iets komen vertellen over de invloed van beweging op de cognitie. Het is algeheel bekend dat lichaamsbeweging een positief effect heeft op het cognitief functioneren bij ouderen zonder cognitieve klachten. Dit effect lijkt echter ook op te treden bij patiënten met cognitieve klachten. Hooghiemstra is momenteel betrokken bij een onderzoek dat kijkt naar de relatie tussen dit positieve effect en een toename in bloeddoorstroming in de hersenen na lichaamsbeweging. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar patiënten met vasculaire cognitieve stoornissen (ofwel schade aan de bloedvaten in de hersenen). Verder zal zij ons iets vertellen over de algehele relatie tussen bewegen en cognitie.

Wil jij hier meer over weten? Schrijf je dan nu in via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHPugyIcFjMwCf6grhvtDqB66X7Y_Wubk5_XpVye5EasWTaw/viewform

Datum: 9 maart
Tijd: 17.15-18.15 u
Locatie: Ruppert Rood, de Uithof
Kosten: Leden €2/Niet-leden €3

Let op!: masterstudenten die deel willen nemen aan deze lezing als onderdeel van de cursus Academic Professional kunnen zich aanmelden via de link die te vinden is op blackboard.



Leave A Comment